Pražští radní odsouhlasili revitalizaci Rohanského ostrova

Radní hlavního města odsouhlasili plán na urbanistický rozvoj Rohanského ostrova. Primátor může s developerem podepsat smlouvu a revitalizace rozvojového území tak může začít. Magistrát už před dvěma lety vybral Konsorium Rohan, které za projekt zaplatí miliardu a 700 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát hlavního města Praha

Magistrát hlavního města Praha | Foto: Tomáš Adamec

Téměř rok ale trvalo než se radní s Konsorciem Rohan domluvili na dopradcování projektu. Podle radního za ODS Martina Langmajera byly nejvýznamnější připomínky k dopravě a chybějící infrastruktuře z pohledu školství.

„Chtěli jsme, aby vzniklo nové městské centrum, a to podle projektu také vznikne. Nechtěli jsme, aby vzniklo uprostřed města satelitní městečko, kde budou pouze komerční prostory a prostory pro bydlení,“ vysvětlil zdržení radní.

Projekt Rohanský ostrov má přijít na 15 miliard a revitalizace ostrova potrvá 15let. Z důvodů krize ovšem bude projekt rozfázovaný. Sekyra Group má nejprve postavit 2 komplexy bytů a kanceláří.

Lenka Rafaelová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme