Lidé opět hlasují o rozšíření vodochodského letiště, tentokrát v Máslovicích

Ve středních Čechách se dnes znovu bude hlasovat o možném rozšíření letiště ve Vodochodech. Tentokrát se místní referendum odehraje v Máslovicích. I tam lidé dají najevo, co si myslí o vzniku nového mezinárodního terminálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Vodochody - vizualizace

Letiště Vodochody - vizualizace | Foto: Penta Investements

Lidé mají strach hlavně z nadměrného hluku. Všude tak, kde se zatím konalo referendum, vzkázali velkou většinou hlasů své „ne“ rozvoji letiště.

Minulý týden nebyla výjimkou ani obec Panenské Břežany, proti se tam vyslovilo 95 procent hlasujících. Dnes odpoledne mohou přijít vyjádřit svůj názor obyvatelé Máslovic.

Vedení letiště se už delší dobu snaží s představiteli dotčených obcí jednat. Ustoupilo například v tom, že zrušilo plánované noční lety. Ve Vodochodech by tak denně mělo startovat nebo přistávat zhruba padesát letadel.

Vodochodský terminál má ambice stát se konkurencí známější Ruzyně. V budoucnu by mohl ročně odbavovat až tři a půl milionu cestujících, převážně nízkonákladových leteckých společností nebo soukromých linek. Ostrý provoz by měl být zahájen na přelomu let 2012 a 2013.

Letiště Vodochody patří do skupiny Aero, kterou ovládá společnost Penta.

Martin Hromádka, Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme