Pražskou Opencard má kontrolovat nová komise

Další personální rošády se dnes čekají kolem kontroverzního systému karet Pražana Opencard. Kontrolovat jej má nová komise. O jejím složení bude rozhodovat rada hlavního města. Komise vznikla před koncem loňského roku v reakci na zveřejnění prvního auditu předraženého projektu, který stál metropoli už kolem 800 milionů korun. Podle neoficiálních informací by dosavadního předsedu komise a primátora Pavla Béma měl nahradit jeho náměstek Milan Richter, který má projekt od února na starosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard

Opencard | Foto: Marián Vojtek

Radní Richter je současně nová posila představenstva Dopravního podniku, včera se navíc předsedou představenstva stal první místopředseda strany a starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Hlavní město má v úmyslu vyvést Opencard do nově vzniklé dceřiné společnosti pražského dopravního podniku a pak jej prodat. V kontrolní komisi, která má na průhlednost transakce dohlížet, by mohl být i některý z odborníků na informační technologie. Mluví se i o provozním řediteli Unicorn Systems Lukáši Zrzavém. Právě Šéf Unicornu Vladimír Kovář před časem upozornil na korupci v Česku při zadávání státních zakázek.

Jana Zemanová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme