Pražská Libuš plánuje domobranu kvůli Vietnamcům z tržnice

Vyhrocenou situací vietnamské komunity v pražské části Libuš budou řešit představitelé magistrátu a policie se zástupci Vietnamců. Starosta Libuše Petr Mráz nedávno varoval, že hrozí vznik české domobrany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Je tu jedna z největších vietnamských komunit v České republice.

Je tu jedna z největších vietnamských komunit v České republice. | Foto: Tomáš Adamec

Ve čtvrti podle něj roste kriminalita, což souvisí s tržnicí Sapa, kde se prý zdržují tisíce Vietnamců, kteří přišli o práci. Policie ale v oblasti žádné zvýšení kriminality nezaznamenala.

Starosta nicméně v dopise tvrdí, že už nyní si bytový dům v ulici Na Domovině musejí místní lidé hlídat sami, protože do něj chodí Vietnamci, kteří tam mimo jiné užívají drogy.

Předseda česko-vietnamské společnosti Marcel Winter říká, že radnici nabídli několik řešení. Diskusi ale vítá.

„Hlavně bych chtěl, aby se to posuzovalo objektivně. Aby se oddělilo, pokud si někdo chce dělat jakousi předvolební kampaň od skutečností, že nebylo vedeno žádné přestupkové řízení z porušování domovního řádu či zákona o občanském soužití s problémovými nájemníky v tomto domě,“ řekl Winter.

Tomáš Medek, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme