Na horách začíná letní sezóna, ubývá zahraničních turistů

Informační centra v Krkonoších zaznamenávají první objednávky na letní dovolenou. Na některých místech ubytovatelé ale také mluví o změnách chování turistů. Ti si zřejmě i letos budou pobyty rezervovat až na poslední chvíli a budou zřejmě i kratší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mumlavské vodopády

Mumlavské vodopády | Foto: Jan Rosenauer

Úplně jiná situace než před několika lety – tak o těchto dnech mluví například v informačním centru v Janských lázních. „V Janských lázních zaznamenáváme objednávky na letní sezónu, ale není jich tolik, jako v předchozích sezónách,“ řekl Marek Šustr z informačního centra.

Důvodem jsou podle něj stále například dopady krize. „Je tady znát trend krátkodobějších pobytů či víkendových pobytů. Klienti nevědí, co bude v letní sezóně – zda budou mít práci, dostanou dovolenou či budou mít peníze na dovolenou a tak dále,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na horách začíná letní sezóna. Podrobnosti od Martina Pařízka v Ranním Radiožurnálu.

I letos budou na horách převažovat domácí turisté. Potvrzuje to například Zdeněk Spilka ze špindlerovského areálu: „Převažuje česká klientela, samozřejmě to doplňuje polská i německá klientela, ale ta je slabší.“

Letní sezóna na některých horách začala naplno už tímto víkendem. Rozjely se například lanovky, které přes léty využívají pěší a cyklisté.

Martin Pařízek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme