Hasiči Moravskoslezského kraje zasahovali po prudkých bouřkách na 30 místech

Bouřky s přívalovým deštěm a silným větrem zaměstnaly v nočních hodinách hasiče Moravskoslezského kraje, kteří likvidovali popadané stromy, uklízeli splavené bahno z polí a čerpali vodu ze sklepů. Nejvíce pršelo v Jeseníkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohumín po povodni...

Bohumín po povodni... | Foto: Michal Schoffer

Kvůli bouřkám měli v celém Moravskoslezském kraji přes 30 zásahů. Nejvíce postiženy byly okresy Opava a Nový Jičín.

„Na Opavsku jsou zaplavené sklepy v obcích Kravaře, Bolatice, Bělá a Třebom. Tam došlo i ke splavení půdy z okolních polí,“ popsal mluvčí krajských hasičů Petr Faster.

Bylo to obrovské množství vody, řekl nám velitel bolatických dobrovolných hasičů Radek Slivka. Přívaly zanesly blátem z polí také silnice a chodníky. Plné ruce práce mají kvůli zaplaveným sklepům.

„Sklepy pod úrovní terénu byly zatopeny až do výšky 1,5 metru. Bylo to rychlé, přišlo to všechno najednou a najednou to zase odešlo. Máme nasazeny všechny síly a prostředky,“ řekl Slivka.

Při prudkých bouřkách a přívalových srážkách spadlo mezi 35 až 70 milimetry vody. Nejvíc pršelo v Jeseníkách, na Anenském vrchu naměřili meteorologové téměř 72 milimetrů, což je 720 litrů vody na každý metr čtvereční půdy.

Lenka Blažejová, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme