Pacienti ocenili kvalitu péče v Ústřední vojenské nemocnici v Praze

Ústřední vojenská nemocnice se dnes zařadí mezi zdravotnická zařízení, které samotní pacienti dali v dotazníkovém šetření punc profesionality. Nemocnice, jejímž zřizovatelem je ministerstvo obrany dnes obdrží tři certifikáty. Rozhodli o tom pacienti ve výzkumu Kvalita očima pacienta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústřední vojenská nemocnice

Ústřední vojenská nemocnice | Foto: Marián Vojtek

„Ústřední vojenská nemocnice Praha obdrží tři certifikáty, které se jmenují Spokojený pacient a jsou ve třech kategoriích. Jde o spokojenost pacientů s celkovým hodnocením, potom je to spokojenost s lékaři a spokojenost se sestrami,“ vysvětlil garant výzkumu Tomáš Raiter.

V praxi to pro pacienty znamená nadstandardní kvalitu a záruku dobré péče. „Výsledek vyplývá z výzkumu, který se jmenuje Kvalita očima pacientů. Pacienti hodnotí celkem asi 50 indikátorů kvality, ze kterých se potom skládají jednotlivé dimenze kvality. Po vyhodnocení jednotlivých indikátorů nemocnice buď splní požadavky na udělení certifikátu, nebo nesplní,“ uvedl Raiter.

Stejný certifikát má jen Masarykův onkologický ústav, Psychiatrická léčebna Červený dvůr a Rehabilitační ústav Kladruby.

Lenka Rafaelová, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme