Olomoucký kraj rozhodne o zrušení proplácení regulačních poplatků

Zastupitelstvo Olomouckého kraje by dnes mělo rozhodnout o zrušení proplácení regulačních poplatků ve zdravotnických zařízeních. S návrhem přišla krajská rada, která tak reagovala na stanovisko Evropské komise. Podle něj by měly být poplatky hrazeny buď ve všech zdravotnických zařízeních, nebo v žádném.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automat na zdravotnické poplatky.

Automat na zdravotnické poplatky. | Foto: Tomáš Adamec

Kraj nebude poplatky proplácet zřejmě od 1.července. Podle hejtmana Martina Tesaříka za rok a půl na ně kraj vyčlenil desítky milionů korun.

„My jsme v loňském roce uhradili z rozpočtu kraje částku kolem čtyřiceti milionů korun. V letošním roce jsme již proplatili téměř šest milionů korun. Finanční prostředky, které máme vyčleněny v rozpočtu pro rok 2010 pro úhradu regulačních poplatků, zůstanou ve zdravotnictví, v sociální oblasti. Určitě se nerozplynou,“ upřesnil Tesařík.

Gabriela Adámková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme