Praha 6 má nový babybox

V České republice dnes začíná fungovat už 37. babybox. Do těchto speciálních schránek lidé za pět let jejich fungování anonymně odložili 32 dětí. Nejnovější babybox je v Praze 6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pan Ludvík Hess u 33. babyboxu na radnici pro městskou část Praha 2.

Pan Ludvík Hess u 33. babyboxu na radnici pro městskou část Praha 2. | Foto: Tomáš Adamec

„Ve 12 hodin otevíráme na radnici Prahy 6 babybox. Je to druhý radniční babybox a třetí babybox v Praze,“ řekl zakladatel projektu Ludvík Hess.

„První jsme otevřeli před pěti lety v GynCentru v Hloubětíně a pomocí tohoto babyboxu se podařilo zachránit 15 dětí. Druhý je v Praze 2 na radnici v Jugoslávské ulici a třetí je na Praze 6 na radnici v Jilemnické ulici,“ dodal Hess.

V umístění babyboxu mimo zdravotnické zařízení nevidí problém.

„Když přijde maminka a jen vezme za kliku, spouští se signalizace v případě radnice v takzvaném velíně, kde sedí permanentně služba. Zároveň se rozezní pomocí pageru osm mobilních telefonů. Vzápětí po prvním hlášení, že babybox je aktivní dostaneme hlášení, že by zkontrolován a že je opět v provozu,“ řekl Ludvík Hess.

Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa dodal, že ostraha objektu prošla kurzy první pomoci.

Další babybox bude otevřen v srpnu v Karviné.

Zbyněk Zykmund, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme