Vzácná lvíčata berberská jsou po pěti letech k vidění v olomoucké Zoo

Olomoucká zoologická zahrada se může pochlubit novým přírůstkem - po pěti letech se tam narodila dvě lvíčata berberská. Jednoměsíční mláďata se mají čile k světu. ZOO je nyní představuje veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lvi berberští jsou vzácní

Lvi berberští jsou vzácní | Foto: Zoo Olomouc

Lvice Lily přivedla na svět dvě malá lvíčata koncem června. Chovatele překvapilo, že je nevrhla v noře uvnitř pavilonu, ale přímo venku ve výběhu. Lily je podle nich vzorná matka a o svá dvojčata - lvíčka a malou lvici - pečuje společně se samcem Šimonem. Lví rodinu ale raději kvůli její bezpečnosti chovatelé oddělili od ostatních členů smečky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lvíčata berberská jsou novou chloubou Zoo v Olomouci. Příspěvek Radky Kvasničkové

Lvi berberští patří mezi vzácná zvířata, v přírodě se už volně nevykytují. Zajímavé je, že všichni tito lvi chovaní v zajetí jsou potomci lvů ze soukromé menažérie marockého krále.

V Olomouci chovají lvy berberské od roku 1979. Nově narozená lvíčata jsou čtrnáctým a patnáctým přírůstkem, který se za tu dobu podařilo v Zoo odchovat.

Zatím se ale ještě neví, jaký bude jejich další osud: jestli zůstanou v Olomouci, nebo poputují do jiné zoologické zahrady. Rozhodne o tom koordinátor chovu.

Radoslava Kvasničková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme