Obyvatelé Bohumína podepisují petici za dostavbu důležitého mostu

Desítky lidí z Bohumína už podepsaly protestní petici za dostavbu strategického mostu v městské části Skřečoň. Stavbu zastavil ministr Vít Bárta. Obyvatelé doufají, že své rozhodnutí ještě změní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohumín

Bohumín | Foto: F. Tichý

Starý most už je zbouraný a nikdo teď neví, kdy se obyvatelé dočkají nového. Do centra města se tak musí chodci dostávat přes krkolomnou lávku a řidiči jezdí po jediné cestě velkou objížďkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obyvatelé Bohumína podepisují petici za dostavbu mostu. Důvody vysvětlovala v Ozvěnách dne členka petičního výboru Karla Macurová

Petici, která protestuje proti rozhodnutí ministra Bárty dát už rozestavěný most na seznam pozastavených silničních staveb, dnes v samoobsluze podepsala i 34letá paní Ilona.

“Je to tragédie. Pana ministra bych pozvala, ať tady týden žije a vozí děti do školky šest kilometrů tam a zpátky. Když se tady nedej Bože stane havárie, stojíme šest hodin ve frontě, protože únikové cesty tady nejsou,“ říká.

Organizátoři petice věří, že se jim podaří Bártu přesvědčit, aby své plány přehodnotil. „Oslovujeme většinou vedoucí obchodů, úřadů, restaurací, sportovních center a podobně a nikdo nám to neodmítl. Všichni se hned podepíšou a snaží se, aby bylo podpisů co nejvíc,“ řekla Radiožurnálu členka petičního výboru Karla Macurová.

Ministr slibuje, že má pro Bohumín jiné řešení, které zveřejní, až do města přijede. Podle Macurové měl ale postupovat opačně. „Nejdřív se měl přijet podívat a potom rozhodovat. Co se týká mostu, nevím, jaké bude přijatelnější řešení. Pokud se bude zakonzervovávat, bude to stát další finance,“ podotkla.

Seznam celkem dvanácti zastavených silničních staveb je výsledkem úsporných opatření kvůli nedostatku peněz ve Státním fondu dopravní infrastruktury. Zmrazení se v Moravskoslezském kraji dotkne například i rozestavěného tahu mezi Ostravou a Opavou, dvou dálniční přivaděčů v krajském městě nebo stavby takzvané prodloužené Místecké.

Martin Hromádka, Andrea Brtníková, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme