Každý druhý kontrolovaný taxikář se na Ruzyni dopustil přestupku

Každý druhý taxikář na pražském letišti v Ruzyni se dopustil přestupku. Většinou šlo o předražené jízdné. Odhalily to kontroly policie a úředníků magistrátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taxi - doprava v Praze. Ilustrační foto

Taxi - doprava v Praze. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Jízda taxíkem z centra metropole na letiště by podle sazebníku, který stanovil magistrát hlavního města, měla stát přibližně 600 korun.

Někteří taxikáři si ale neváhají naúčtovat ceny mnohonásobně vyšší, například až 5000 korun. Stěžují si na to cestující a na český nešvar upozorňují i zahraniční průvodce.

Cizinecká policie společně s úředníky magistrátu a týmem městské policie od ledna zkontrolovali 800 vozů. Na místě udělili 255 pokut za téměř 133.000 korun. Dalších 78 taxikářů předali do správního řízení. V něm jim hrozí mnohem vyšší finanční postih.

Jana Zemanová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme