V Panském lomě si lidé dnes v noci mohou prohlédnout netopýry

Spoustu zajímavostí o životě našich i exotických netopýrů se dnes dozvědí ti, kteří přijdou dnes mezi půl devátou večer a půlnocí k Panskému lomu na Ještědu. Odborníci tam budou provádět odchyt těchto létajících savců a děti si dokonce změřené a zvážené netopýry mohou samy pustit opět na svobodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Netopýr vodní (Myotis daubentoni)

Netopýr vodní (Myotis daubentoni) | Foto: Wikimedia Commons, Gilles San Martin

„V podstatě necháme dítě, ať natáhne ruku. Do ruky mu netopýra umístíme, řekneme, kde může stisknout a kde ne, aby netopýrovi neublížilo. Potom necháme, ať natáhne ruku a ať ho pustí. Pro dítě je to opravdu úžasná zážitek a potom z toho opravdu pozitivní přístup k netopýrům,“ vysvětluje Dan Horáček, liberecký chiropterolog, který se zabývá výzkumem netopýrů.

Spolu s dalšími odborníky se tak zapojuje už do čtrnáctého ročníku evropské noci pro netopýry, která se letos pořádá v devětačtyřiceti zemích. Na Ještěd se můžete vydat, i když bude pršet, protože u Panského lomu vyroste netopýří stan.

Cesta k němu je jednoduchá. Tramvají nebo autem do Horního Hanychova a pak po šipkách pěšky asi kilometr až do Panského lomu. Kromě dobrých bot si vezměte ještě baterku, abyste v lese ve tmě nezabloudili

Ivana Bernáthová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme