Kutná Hora by mohla být vysokoškolským městem

V ulicích Kutné Hory se ode dneška objeví petice nazvaná Kutná Hora - město vysokoškolských studií. Její autoři přišli s cílem zařadit právě Kutnou Horu mezi vysokoškolská města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kutná Hora: katedrála Nanebevzetí Panny Marie (Střední Čechy - jihovýchod - 03)

Kutná Hora: katedrála Nanebevzetí Panny Marie (Střední Čechy - jihovýchod - 03) | Foto: CzechTourism

Prostřednictvím petice budou moci zastánci vyjádřit souhlasné stanovisko se založením kutnohorské pobočky, jakéhosi detašovaného pracoviště, některé z vysokých škol.

Výsledek je ale zatím nejistý. Za zmíněnou peticí stojí mimo jiné i kandidátka do Senátu za kutnohorský region Michaela Šojdrová. Podle některých názorů může být tato iniciativa jen součástí její předvolební kampaně.

Úřadující předsedkyně KDU-ČSL v poslanecké sněmovně letos na jaře hlasovala proti vzniku Středočeské vysoké školy, kterou plánoval založit kraj. Sídlo měla mít právě v Kutné Hoře. Michaela Šojdrová tvrdila, že krajský koncept nebyl připraven ve všech detailech.

Středočeský kraj má teď podle náměstka Marcela Chládka v záloze několik svých vlastních dalších variant, které by mohly ve finále vést ke vzniku vysoké školy v Kutné Hoře a dalších středočeských městech.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme