Hradec Králové čeká největší leteckou přehlídku

Hradec Králové bude o tomto víkendu hostit Mezinárodní leteckou přehlídku CIAF. Na dnešek organizátoři naplánovali přílety letadel. Pro letecký provoz v Hradci je to jeden z nejvytíženějších dnů roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus A-319J (MO ČR)

Airbus A-319J (MO ČR) | Foto: Ministerstvo obrany ČR

Letošní CIAF nabídne až 65 letounů, které diváci uvidí jak na statických ukázkách, tak ve vzduchu. Většinu z nich přijme věž královéhradeckého letiště dnes. Letadla budou na plochu dosedat v průběhu celého dne.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Hradci Králové začíná letecká přehlídka

„V rozmezí šesti sedmi hodin bude provoz velice silný,“ říká vedoucí letového provozu hradeckého letiště Arpad Molnár. Tahákem letošního ročníku je opět letecká skupina Breitling na letounech L-39.

Představí se i letouny z Německa, Švédska, Velké Británie a dalších zemí. Své zastoupení bude mít v Hradci Králové samozřejmě i Armáda České republiky. „Gripen bude jak na statické, tak v letové ukázce. Letouny L-159, vrtulníky Mi 17 a Mi 171, Mi 24, W-3A Sokol, a bude to premiéra Casy C-295 v českých barvách. A bude možnost vidět i letoun Airbus A 319,“ popisuje Molnár.

Největší letecká přehlídka v České republice odstartuje v sobotu dopoledne a skončí v neděli vpodvečer.

Martin Pařízek, Mariana Zapotilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme