Obyvatelé Klecan u Prahy odmítají stavbu obří spalovny a úložiště kalů

Obyvatelé Klecan u Prahy odmítají stavbu obří spalovny a úložiště kalů, které tam chce za 22 miliard postavit pražský magistrát. Nesouhlas v úterním referendu vyjádřilo 80 procent hlasujících. Lidé se obávají, že se v Klecanech zhorší životní prostředí nebo že by nové zařízení páchlo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sčítání hlasů

Sčítání hlasů

„Určitě ne v Klecanech, protože to není náš problém, je to problém Prahy a ta by si to měla řešit na svém území,“ říká jeden z hlasujících v Klecanech.

Podobný názor má podle tamního starosty Iva Kurhajce i vedení města: „Neřeší tu podstatu likvidace kalů, ale jen přesun na jiné místo. Každé katastrální místo, Prahu nevyjímaje, by mělo své problémy řešit na svém katastru.“

S výsledky referenda vyjadřuje spokojenost i další obyvatel Klecan: „Jsem rád, vidím v tom silnou ekologickou zátěž.“

Podle studie pražského magistrátu bude zařízení splňovat všechny ekologické a další zákonné normy. Klecanští obyvatelé se v referendu zároveň vyjadřovali k rozšíření nedalekého letiště Vodochody, které chce do tří let přestavět na druhý největší terminál v zemi společnost Penta Investment. I toto lidé v hlasování jednoznačně odmítli.

Pavel Pavlas, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme