Ubytovatelé v Krkonoších lákají na podzimní pobyty. Snižují i ceny

Letní sezóna v Krkonoších byla průměrná - alespoň tak o ní mluví někteří majitelé hotelů a penzionů. Výrazný příliv turistů nejvyšší české hory většinou nezaznamenaly. Zvýšil se ale počet domácích klientů. Ubytovatelé turisty nyní lákají na podzimní pobyty. Na řadě míst klesají ceny. Krkonošská infocentra už přijímají i první zimní rezervace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úpská rašeliniště v Krkonoších

Úpská rašeliniště v Krkonoších | Foto: Blanka Černá

Levnější ubytování a nebo víkendové balíčky - tím chtějí někteří
majitelé hotelů a penzionů v Krkonoších přilákat klientelu na podzim do horských středisek. Podle Marka Šustra z informačního centra v Janských lázních je podzim hlavně o krátkodobých pobytech.

„Spíše se nám zaplňují více víkendy či krátkodobější typy pobytů v průběhu týdne. Někteří hoteliéři se snaží reagovat na toto období buď snížením ceny, anebo ceny zůstanou stejné a zahrne se do nich více služeb,“ přiblížil.

V Krkonošských infocentrech se už také začínají pomalu objevovat první objednávky od turistů na zimní dovolené. Největší nápor objednávek se očekává s příchodem prvního sněhu. Řada lidí se ale letos rozhodla pobyty rezervovat už teď.

„Vždycky se říká, že když skončí hlavní letní prázdniny, začínají se klienti zajímat o zimu. Tento trend se nám potvrdil a klienti si už u nás začínají rezervovat zimní pobyty, silvestrovské pobyty a samozřejmě zimní prázdninové pobyty,“ dodal Šustr.

Martin Pařízek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme