Obyvatelé Náchoda zablokují hlavní tah městem

Nespokojení obyvatelé Náchoda odpoledne zablokují hlavní silniční tah městem. Nelíbí se jim, že stát chce zastavit přípravné práce na obchvatu jejich města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náchod - zámek

Náchod - zámek | Foto: Agentura CzechTourism

Náchodem projede denně podle posledního sčítání 23 až 27 tisíc aut a kamionů. Lidi obtěžují hluk, exhalace, ale také vibrace. Veškerá doprava mířící na Broumovsko a do Polska jede prakticky přes celé město po dvouproudé silnici č. 33.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chystá se blokáda hlavní silnice v Náchodě. Příspěvek redaktora Jiřího Fremutha

Stěžují si také řidiči kamionů, jejichž jízdu komplikují malé kruhové objezdy. „Tady celkem není problém 35 minut strávit,“ říká jeden z nich.

Teď místní naštvalo ministerstvo dopravy. Jeho úředníci nepovažují obchvat Náchoda za dopravní prioritu. Ve čtyři hodiny odpoledne proto Náchodští zablokují kruhový objezd u Slávie.

Organizátoři očekávají, že k protestu se připojí kolem 400 lidí, kteří budou 15 minut kroužit po přechodech kolem kruhového objezdu. Chtějí tak úředníky přinutit, aby se pokračovalo alespoň v přípravných pracích na obchvatu města.

Jiří Fremuth, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme