Obyvatelé Náchoda zablokovali silnici. Chtějí obchvat

Víc než 200 lidí zablokovalo v Náchodě po čtvrté hodině odpoledne hlavní silniční tah městem. Obyvatelé chtějí, aby stát pokračoval v přípravných pracech na obchvatu města. Ten by stál kolem dvou miliard korun a z Náchoda by odvedl část dopravy. V současné době tam projíždí denně až 27 tisíc aut a kamionů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blokáda silnice I/11 v Hrádku na Třinecku

Blokáda silnice I/11 v Hrádku na Třinecku | Foto: Michal Schoffer

U kruhové křižovatky u Slavie se sešlo přes 200 lidí. Sedm minut po čtvrté se zastavila doprava ve směru na Hradec Králové i do Polska. Za patnáct minut se tam stihly vytvořit dlouhé kolony aut.

Blokáda měla podobu davu kroužícího po přechodech kolem kruhové křižovatky. Nespokojení obyvatelé Náchoda souběžně blokovali Palachovu ulici, což je alternativní trasa pro řidiče, kteří Náchod znají, a chtěli by blokádu objíždět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Jiřího Fremutha ze zablokované křižovatky v Náchodě.mp3

Podle účastníků blokády je dopravní situace v Náchodě neúnosná. Řidičům sice zkomplikovali cestu, někteří ale jejich nespokojenost chápou.

Jiří Fremuth, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme