Plzeň oslaví zisk titulu Evropské hlavní město kultury 2015

Titul Evropské hlavní město kultury 2015, o němž rozhodla mezinárodní komise minulý týden ve středu, budou dnes oslavovat Plzni. A bude to v místě pro ni nejtypičtějším: v pivovaru. Akce má název "Pilsen open up! Otevři si Plzeň" a začne v 18 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Napětí  - získá titul EHMK 2015 Plzeň nebo Ostrava

Napětí - získá titul EHMK 2015 Plzeň nebo Ostrava | Foto: Tisková zpráva | Zdroj: AFP

Kromě koncertu plzeňských kapel jak Znouzecnost nebo 3D Lidée bude na místě také vlak 2015 a autobus 2015. Během večera se v nich budou promítat dokumenty z celého procesu kandidatury Plzně a budou tam vyhlášeny výsledky soutěže dokumentárních snímků „Plzeň sobě“.

Další bude kavárna 2015, kde budou k dispozici členové plzeňského týmu a veškeré materiály včetně finální přihlášky. Z plzeňských ambasadorů pozdraví plzeň zpěvačka Radka Fišarová a také Tomáš Hanák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Petry Kosové o plzeňských oslavách

„Plzeň mám rád, protože jsem tady pár krásných let strávil jako loutkoherec a loutkovodič v divadle Alfa,“ vysvětlil svůj vztah k městu Hanák.

Ve 20:15 si Plzeňané na oslavu titulu Evropské hlavní město kultury 2015 připijí, 2015 žejdlíků místního moku bude zdarma.

Petra Kosová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme