Chomutovského novináře napadl neznámý muž

Redaktora Chomutovského deníku napadl zatím neznámý muž, který za novinářem přišel až do bytu. Podle listu to souvisí s prací napadeného redaktora Jana Rödlinga. Útočník mu prý vyhrožoval, ať si dává pozor na to, co píše. Rödling se podle Chomutovského deníku dlouhodobě věnuje kontroverzním praktikám některých místních politiků a podnikatelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie. Ilustrační foto.

Policie. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„Někdo v sobotu zazvonil, já jsem šel otevřít a za dveřmi stál nějaký chlapík. Nejdříve se mě zeptal, jestli jsme to já, tak jsem řekl, že jo, a on se na mě vrhnul. Vlezl mi až do předsíně, tam mi natáhl jednu facku, pak jsme se tam chvíli drželi a přetahovali a u toho mi říkal, že blbě píšu, ať přestanu a dávám si bacha na to, co píšu,“ popsal útok novinář Jan Rödling.

Přehrát

00:00 / 00:00

Napadený novinář, Jan Rödling, popsal útok ve vysílání Rádia Česko.

Podle něj útočník nemluvil o žádné konkrétní kauze a on sám neví s čím nebo s kým byl útok spojený. „Nějaký svůj soukromý tip mám, ale těžko to můžu ventilovat ven, když pro to nemám žádné důkazy. Naopak bych tím mohl někoho poškodit,“vysvětluje Rödling.

Útočník potom odešel a Rödling zavolal polici. Podle něj nešlo o útok nespokojeného čtenáře, ale útok spojený s nějakou z jeho kauz. „Já si myslím, bohužel, že vyhrožování a zastrašování je v Chomutově součástí veřejného života, protože i při práci novináře jsem se s tím setkal nebo jsem o nějakých případech i psal. Myslím si, že toto je další pokračování,“ vysvětlil Rödling.

Podle novináře šlo o první takový útok na jeho osobu.

Helena Berková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme