Vysočina se od Bárty dozví, které stavby odsune stát k ledu

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) dnes míří na Vysočinu. Stejně jako v jiných krajích řekne, které připravované dopravní stavby jeho resort dokončí a které ne. V kraji Vysočina, který je tranzitním regionem, jsou to především obchvaty měst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné)

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Krajská samospráva předloží ministrovi několik strategických staveb. Příkladem je most přes dálniční přivaděč v Jihlavě, který odkloní kamiony z obydlených částí kolem. Dále to jsou objízdné trasy kolem obcí Ondřejov, Ústrašín a Myslotín na silnici z Pelhřimova do Jindřichova Hradce.

Samostatnou kapitolou za téměř dvě miliardy je obchvat Havlíčkova Brodu spojující výpadovky na Pardubice a Jihlavu.

„Havlíčkův Brod čeká ještě poměrně dlouhá cesta, než budeme moci říct, že bychom mohli začít stavět,“ říká Marie Tesařová z pobočky Ředitelství silnic a dálnic v Jihlavě. I přesto je obchvat Havlíčkova brodu jednou z nejdůležitějších akcí.

Lidé z Vysočiny čekají i na dalších místech. Stát v minulosti slíbil narovnat nebezpečnou zatáčku u obce Pohled a také na Žďársku u Mělkovic.

Martin Hromádka, Milan Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme