Otevírá se druhá část obchvatu Nymburka

Přes centrum středočeského Nymburka přestane jezdit většina kamionů a těžkých aut. Řidičům ode dneška začne sloužit druhá část městského obchvatu. Nová silnice obchází celý Nymburk a až za městem se zpátky napojuje na takzvanou boleslavskou silnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stavba obchvatu Nymburka

stavba obchvatu Nymburka | Foto: Marián Vojtek

První část nymburského obchvatu slouží svému účelu už tři roky. Přes dva kilometry dlouhá silnice ale městu na Labi příliš neulehčila. Většina řidičů totiž stále jezdí přes centrum Nymburka.

Dlouhé kolony aut v době dopravních špiček tady jsou na denním pořádku a navíc kamenný most přes řeku u náměstí je příliš úzký a dva kamiony se na něj vedle sebe vejdou jen s obtížemi. Proto nejen místní obyvatelé po brzké dostavbě městského obchvatu intenzivně volali.

Po dnešku se konečně dočkají. Slavnostního otevření se dočká šestikilometrový úsek silnice, který obchází celý Nymburk a až za městem se zpátky napojuje na takzvanou boleslavskou silnici.

Igor Maňour, Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme