Němci váhají s dostavbou železnice z Dolní Poustevny do saské Sebnice

Zprovoznění železnice z Dolní Poustevny do saské Sebnice je ohroženo. Na české straně je trať obnovena už od loňského podzimu. Němci zatím s dostavbou váhají. To se nelíbí tamním zastáncům železnice. Proto se v dnešním podvečeru vydají na demonstrační pochod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kozí dráha (ilustr. obr.)

Kozí dráha (ilustr. obr.) | Foto: Zubrnická museální železnice

Svoji nespokojenost příznivci železnice dali najevo i v petici, kterou na obou stranách hranice podpořilo svými podpisy asi 1600 lidí. Mnozí z nich dnes projdou úsek nedostavěné trati směrem na dolnopoustevenské nádraží.

Protestem chtějí apelovat na saskou i německou vládu, aby na dostavbu železnice našla potřebné peníze a trať byla zprovozněná.

K dostavbě trati se Německo zavázalo v mezivládní úmluvě v roce 2004. Dostavba na německé straně představuje investici ve výši okolo 25 milionů korun.

Josef Suk, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme