KRNAP stanovil v Krkonoších osm tras pro skialpinisty

Správa Krkonošského národního parku stanovila osm doporučených tras pro skialpinisty. Ti se s vedením KRNAPu často dostávali do křížku, to když se pohybovali tam, kde se podle předpisů pohybovat nesměli. Navíc v oblastech s lavinovým nebezpečím. Teď vyznavačům tohoto pohybu na lyžích vyšla správa národního parku vstříc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skialpinismus

Skialpinismus | Foto: Archiv

„Je určitě dobře, že se otevírají nové trasy, nicméně každá trasa musí být omezena z důvodů ochrany přírody, ale musí být také jasně vymezena z pohledu bezpečného pohybu. Tato omezení jsme se správou parku při přípravě projektu konzultovali,“ říká náčelník krkonošské Horské služby Adolf Klepš.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nových skialpinistických trasách v Krkonoších mluvil na Radiožurnálu náčelník krkonošské Horské služby Adolf Klepš

Podle něj se nové trasy pohybují i po první zóně, zde ale pouze po značených cestách. Mimo značené cesty v krátkých úsecích v ostatních typech zón.

„Tyto trasy, které jsou mimochodem velmi zajímavé, protože se podařilo zokruhovat krásná místa, nejsou určeny jen skialpinismu, ale i freeridingu, telemarku či snowboardu,“ pokračuje Klepš.

„Tyto trasy se nacházejí v lavinovém území, je proto nezbytné, aby byli návštěvníci, kteří se po těchto trasách budou pohybovat, vybaveni takzvanou svatou trojicí, což je lavinová sonda, lavinová lopata a lavinový vyhledavač,“ upozorňuje náčelník krkonošské Horské služby Adolf Klepš.

Martin Dorazín, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme