Palas bude vypovídat před zastupiteli o svém majetku

Hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas bude na mimořádném jednání krajského zastupitelstva vysvětlovat, kde vzal peníze na rodinný penzion v Jeseníkách. Podle opozice se snaží šetření zdržet, doufá totiž v senátorskou imunitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hejtman Jaroslav Palas v rozhovoru s bohumínským starostou Petrem Víchou

Hejtman Jaroslav Palas v rozhovoru s bohumínským starostou Petrem Víchou | Foto: Michal Schoffer

Palas prý doposud nedokázal vysvětlit, z čeho zaplatil tuto investici za desítky milionů korun – navíc v chráněné oblasti na Bruntálsku. Hejtman tvrdí, že vše bez problémů objasní.

„My jsme si skutečně ty finanční prostředky poctivě vydělali. Jestli někdo třicet let pracuje, třeba moje žena nebyla ani na mateřské dovolené, jsem připraven tuto věc zastupitelům vysvětlit,“ řekl Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas vysvětluje Radiožurnálu původ peněz na penzion v Jeseníkách

Podle pravice v krajském zastupitelstvu hraje hejtman Palas o čas, protože chce získat senátorské křeslo, a tím i imunitu.

Jednání zastupitelstva navíc ještě vůbec nemusí začít. Záleží totiž na tom, jestli přijdou zastupitelé ČSSD a komunisté.

Martin Knitl, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme