Samsonovu kašnu v Českých Budějovicích čeká období klidu

Devět kašen a pět pítek v Českých Budějovicích vyschne. Pracovníci vodohospodářské firmy z nich totiž vypouštějí vodu a připravují je na zimu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samsonova kašna

Samsonova kašna

Výjimkou, která potvrzuje pravidlo, je ale Samsonova kašna, dominanta centrálního náměstí. Samsonova kašna bude na suchu jen přechodně - dnes a několik málo následujících dnů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivan Mls o údržbě Samsonovy kašny

„Součástí příprav na zimní období důkladné vyčištění bazénu kašny provedení drobných, nutných oprav,“vysvětluje Jitka Kramářová z vodohospoářské firmy, která se o městské kašny stará.

Dnes tak nastoupí do kašny dělníci s košťaty, vnitřek vyčistí a vyberou odpadky, které zůstaly na dně.

“Zároveň bude do Samsonovy kašny instalován necirkulační systém. Zajistí i v zimním období proudění vody a zamezí tak zamrznutí bazénu,“ doplnila Kramářová.

Pak zas bude možné kašnu, která pojme čtvrt milionu litrů vody, znovu napustit. Letitá zkušenost totiž ukázala, že pokud je plná vody, snáší kašna i její izolace chladné období lépe, než kdyby prázdný bazén naholo promrzal.

Skutečnou zimní pauzu tak budou mít jen chrliče vody, které si odpočinou až do jara.

Milan Kopp, Ivan Mls Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme