Oprava Karlova mostu je hotová. Kolaudace začne v listopadu

Karlův most je opravený, kolaudační řízení začne 12. listopadu. Vyplynulo to z posledního kontrolního dne, na kterém se sešli jak zástupci investora, tedy pražského Magistrátu, tak Národního památkového ústavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlův most

Karlův most | Foto: Tomáš Adamec

Podle architekta Zdeňka Chudárka, který na opravu této národní kulturní památky dohlížel, oprava mostovky a izolace dopadla dobře a do mostu nebude až půl století zatékat.

„Nedá se říct, že jsme spokojeni. I když je nutné dodat, že většina práce ve třetí etapě, zaměřené na opravu mostovky, je provedena na velmi kvalitní úrovni. Pokud jde o pochybení či nedostatky, tak ty vidíme v řemeslné práci na opravě kamenného zábradlí,“ řekl architekt.

Národní památkový ústav trvá na tom, že některé kameny z mostu byly odstraněny zbytečně. Hlavně z části, kde byly ještě středověké kvádry. Ty by se měly postupně do mostu vrátit. Zatím jsou uschovány v depozitáři.

Michaela Vetešková, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme