Při požáru na pražské Florenci zemřelo osm lidí

Celkem osm obětí si vyžádal požár staré odbavovací haly na pražské Florenci. Na místě zasahovaly od půl jedné všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasičům se už podařilo požár uhasit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči likvidují požár skládky v Želči na Táborsku

Hasiči likvidují požár skládky v Želči na Táborsku | Foto: HZS Jihočeského kraje

Po půlnoci zasahovalo na místě 10 jednotek hasičů. Plameny zachvátily plochu o rozměrech 100 metrů čtverečních. A reálně hrozilo, že požár přeskočí na střechu nového autobusového terminálu. Nicméně požár provoz nádraží skutečně komplikuje.


Ještě před půl hodinou byly uzavřené východy z metra směřující přímo k terminálu. Na schodech i ve vestibulu byla voda a byl tam silně cítit kouř. Lidé, spěchající na autobus, museli navíc obcházet celý blok. Předpokládá se, že tato opatření postupně skončí, cestující přes to měli počítat se zdržením.

Ve zničená budově bydleli bezdomovci a squateři

"Je to objekt, který byl neobydlený, opuštěný, takže se předpokládá, že škoda bude nulová. V okolí naši chemici měří emise. Lidé se nemusí bát, Pražanům žádné nebezpečí nehrozí," říká Adamcová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí hasičů Pavlína Adamcová o požáru na Florenci

Záchranáři po příjezdu na místo vyvedli z hořící budovy dva lidi, kteří se nadýchali kouře. To ještě ale netušili, že v objektu jsou další lidé. Na to bohužel přišli až po zvládnutí plamenů a nálezu osmi ohořelých těl. Podle všeho se jedná o bezdomovce.

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana přišla zhruba ve třičtvrtě na tři zpráva o nálezu prvních tří ohořelých těl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Hulan informuje o obětech požáru

"V tuto chvíli je celkový počet mrtvých osm," dodal Hulan. Příčina požáru ani totožnost obětí není zatím známa.

Přesné příčiny požáru nejsou zatím známy, ale jednou z variant vzniku požáru je neopatrná manipulace s ohněm uvnitř objektu.

Jakub Šídlo, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme