Několik českých rodin se schází na společném obědě s cizinci

Několik českých rodin se dnes na různých místech setkává u oběda s rodinami cizinců. Občanské sdružení Slovo 21 totiž pořádá už posedmé projekt Rodina od vedle, jehož hlavním cílem je integrace cizinců do české společnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oběd v rámci projektu sdružení Slovo 21 - Rodina odvedle

Oběd v rámci projektu sdružení Slovo 21 - Rodina odvedle | Foto: Ivana Bernáthová | Zdroj: Český rozhlas

V Olomouckém kraji se do projektu zapojilo celkem 8 rodin - kromě českých například rodiny z Ukrajiny, Mongolska, nebo Ruska, říká olomoucká koordinátorka Tereza Malochová:

Poznat lépe své sousedy, jinou kulturu, možná najít nové přátele a také ochutnat typická krajová jídla se dnes rozhodlo v Olomouckém kraji 8 rodin. Přesně v jednu hodinu odpoledne u čtyř z nich zazvoní zvonek a přijde je navštívit jiná rodina společně s asistentem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Olomoucku se do projektu Rodina od vedle zapojilo 8 rodin,. Podrobnosti od redaktorky Radky Kvasničkové v Dopoledním Radiožurnálu.

Koordinátorka projektu v Olomouci Tereza Malochová z občanského sdružení Slovo 21 řekla, že do projektu se zapojily rodiny z Ukrajiny, Mongolska a Ruska.

„Jednou z účastnic je paní z Ruska, konkrétně z Magadanu, což je dost zajímavá oblast Ruska, o které se moc neví. A předpokládám, že i ta česká rodina se dozví zajímavé informace. Paní tady žije s manželem a pětiletou dcerkou. Původně k nám přijela na dobolenou a pak se rozhodla, že zůstane nastálo,“ přiblížila.

Organizátoři se snaží vybírat rodiny tak, aby si měly si o čem povídat - tedy například podle věku, povolání, nebo dětí. Odezvy z minulých ročníků jsou zatím v Olomouci dobré. Rodiny si prý setkání pochvalují a hosté často pozvou na oběd na oplátku své hostitele.

Radoslava Kvasničková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme