Pražská TOP 09 chtěla zastavit tendr na čističku. Koalice jednání neumožnila

Několikamiliardové výběrové řízení na čistírnu odpadních vod v pražské Troji pokračuje dál. Dnes se ho sice na mimořádném zastupitelstvu pokusila zastavit opozice z řad TOP 09 a komunistů. Nakonec jim ale koalice ODS a ČSSD ani nedovolila schválit program jednání zastupitelstva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čistička vod priony nezničí

Čistička vod priony nezničí | Foto: Courtesy of Katherine McMahon

Jednání zastupitelstva se mělo týkat zatím první etapy na rozšíření čistírny, která má přijít na zhruba 6,3 miliardy. Celá rekonstrukce pak má stát téměř 20 miliard korun.

Opozice upozorňuje, že v tendru je velký počet diskriminujících opatření - například že firmy mají mít obrat v posledních dvou letech dvě miliardy korun za rekonstrukci čistíren, podmínky například určují i kolik mají mít firmy rypadel nebo třeba nákladních aut.

Bývalý primátor Pavel Bém z ODS naopak reagoval, že zakázka, která byla vypsaná ještě za jeho vlády je tak transparentní, že už ani průhlednější být nemůže.

Katarína Brezovská, Petr Sehnoutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme