Občané Františkových Lázní stále čekají na nové vedení města

Františkovy Lázně stále nemají nové vedení města. Ustavující zastupitelstvo se uskuteční až dnes. Svolalo ho ale ministerstvo vnitra. Termín, který určil starosta města, považuje resort za nepřijatelný. Podle něj nerespektuje vůli voličů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Františkovy lázně

Františkovy lázně

Definitivní platnost říjnových komunálních voleb padla ve Františkových lázních kvůli stížnostem až 18. listopadu. Starosta měl pak do patnácti dnů od tohoto data svolat ustavující schůzku politiků.

To ale neudělal a určil až 12. leden. Ministerstvo vnitra s tím nesouhlasí. Využilo proto své pravomoci a zasedání svolalo samo.

Podle starosty Ivo Mlátilíka ale město postupovalo přesně podle metodického pokynu resortu. Jak doplňuje, zvolení zastupitelé se proto schůze svolané ministerstvem zřejmě nezúčastní. Navíc zvažuje, že se ve věci obrátí na Ústavní soud.

Andrea Strohmaierová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme