V Praze demonstrovali lidé proti zvýšení limitů hluku

Proti hluku se dnes demonstrovalo v Praze před budovou ministerstva zdravotnictví. Důvodem je plán vlády schválit nařízení o ochraně veřejného zdraví, která počítá se zvýšením hlukových limitů. Lidé z obcí, které už teď trpí nadměrným hlukem, se sešli na Palackého náměstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Někteří protestující přišli na Palackého náměstí s transparenty.

Někteří protestující přišli na Palackého náměstí s transparenty. | Zdroj: ČTK

Těsně po začátku demonstrace v 16 hodin se před budovou ministerstva zdravotnictví shromáždilo asi čtyřicet lidí a protestovali tak, že pomocí řehtaček, houkaček a sirén vyráběli hluk.

Chtěli tak ministerským úředníkům ukázat, jak je nepříjemné žít v permanentním hluku. Přišli lidé například z Dolních Břežan, Jesenice, Suchdola nebo Modletic.

Ministru zdravotnictví demonstrující předali také petici, která je proti zvýšení limitu hluku v denní době o pět decibelů a v noci o deset decibelů. Podle nespokojených občanů tato úprava zlegalizuje mnoho případů, kde dnes dochází k překračování limitů.

Demonstraci, již zorganizovala iniciativa ProAlt, občanské sdružení Proti hluku a spolek Stop letišti Vodochody, nakonec svou účastí podpořilo více než padesát protestujících.

Jan Herget, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme