Ústí nad Labem dalo 25 milionů na sport, divadlo přitom nemá ani na mzdy

Město Ústí nad Labem schválilo mimořádnou dotaci pro hokejový a fotbalový klub. Profesionální hokejistou dostanou 16 a fotbalisté devět milionů korun. Opoziční TOP 09 navrhovala, aby alespoň šest milionů z této částky získalo Severočeské divadlo opery a baletu. To totiž na příští rok dostalo od města příspěvek, který nestačí ani na mzdy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem

Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem | Foto: Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem

Podle Karoly Haasové z TOP 09 si profesionální sportovní kluby na sebe mají vydělávat samy a město by z veřejných peněz mělo podporovat své příspěvkové organizace, mezi které patří právě divadlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání ústeckých zastupitelů sledovala reportérka Veronika Kindlová

„To, že se 25 milionů rozdělí jenom mezi fotbal a hokej, považuji za opravdu nechutné,“ podotkla Haasová.

Náměstkyně primátora Zuzana Kailová z ČSSD ale tvrdí, že obyvatelé Ústí nad Labem chtějí, aby městský rozpočet podporoval i fotbal a hokej.

„Takže jsme dali mimořádný příspěvek jak hokejistům, tak fotbalistům. Na druhou stranu jim ponížíme příspěvky v dalších letech,“ uvedla Kailová.

Martin Hromádka, Veronika Kindlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme