Hodinový stroj v Brně před petardami ochrání speciální plášť

Brněnský hodinový stroj pro dnešek dostane speciální ochranný návlek. Dominanta totiž stojí na Náměstí Svobody, kde se tradičně odehrávají hlavní silvestrovské oslavy, a magistrát tak chce zabránit případnému poškození

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstí Svobody v Brně. Ilustrační foto.

Náměstí Svobody v Brně. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Hodinový stroj, též zvaný brněnský orloj, má tvar podobný homoli cukru, nábojnici a dalším předmětům. Pro dnešek ho před petardami, lahvemi i lidmi ochrání pro tuto příležitost speciálně vyrobený nafukovací dvouplášťový návlek.

„Nejdivočejší oslavy Silvestra se skutečně odehrávají na Náměstí Svobody, kde jsou občané posilněni mnohdy alkoholem a samozřejmě je tam také používána neřízení zábavní pyrotechnika. Takže riziko poškození tady bezesporu je,“ říká Soňa Haluzová z brněnského magistrátu.

Návlek město po dnešní noc nevyhodí. Bude ho používat vždy, když bude nutné orloj ochránit. Kromě hodinové stroje bude na Náměstí Svobody dnes zabezpečen bedněním také morový sloup.

Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme