V Jeseníku uzavřeli na necelé tři týdny informační centrum

Informační centrum v Jeseníku bude ode dneška skoro na tři týdny zavřeno. I když je zimní sezóna v plném proudu, mají turisté smůlu. V infocentru se totiž mění provozovatel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál Lázní Jeseník, vlevo rodný dům Vincenze Priessnitze

Areál Lázní Jeseník, vlevo rodný dům Vincenze Priessnitze | Foto: Daniela Vrbová

Včera skončila v informačním centru jedna společnost, dnes mohl nastoupit nový provozovatel. Takový by byl pro turisty ideální scénář. Jenže se tak nestane – centrum bude téměř tři týdny zavřené. Důvody vysvětluje místostarosta Jeseníku Petr Procházka.

„Vím, že některé technické věci nejsou jednoduché. Jedná se tam například o předávání stránek duševního vlastnictví a tak dále. Toto provozně spustit a zajistit opravdu není jednoduché,“ řekl Petr Procházka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Andrei Švubové o uzavření infocentra v Jeseníku v Odpoledním Radiožurnálu.mp3

Uzavření informačního centra na tak dlouhou dobu je podle dnes už bývalého zaměstnance Jiřího Obdržálka velká chyba.

„Myslím si, že to je špatně, protože turistů je tady spousta, zejména turistů z Polska, ale jsou tu i z Německa. Informace, které poptávají, by měli mít někde k dispozici,“ uvedl Jiří Obdržálek.

Dodal, že v lednu přijíždí 60 až 70 procent domácích turistů.

Informační centrum se otevře až 17. ledna. Jeho nový provozovatel Marcel Šos se chce více zaměřit na turisty z nedalekého Polska.

„Vzhledem ke své poloze má Jeseník ideální předpoklady pro to, aby se stal vstupní branou pro polské turisty a polské podnikatele. Z Polska je samozřejmě zájem podnikat v České republice a obráceně, čeští podnikatelé by rádi expandovali do polského příhraničí,“ řekl Marcel Šos.

Provozní doba informačního centra zůstane stejná.

Andrea Švubová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme