Nový projekt učí na Olomoucku rodiče, jak skloubit mateřství a podnikání

Je možné starat se o malé dítě a zároveň pracovat? Autorky projektu nazvaný "Chci být maminkatelka - maminka a podnikatelka" jsou přesvědčené, že ano. Svůj program podpořený penězi z evropských fondů rozjíždějí na malé vesnici poblíž Olomouce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maminka se synem

Maminka se synem | Foto: Comstock Images

Nápad podpořit maminky i tatínky na rodičovské dovolené při rozjezdu podnikání nebo jen při rozšíření vzdělání vznikl v mateřském centru Čmelda ve Velkém Týnci. Projekt je rozložený do tří let a obsahuje čtyřměsíční cyklus kurzů a seminářů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O projekt Chci být maminkatelka se zajímala reportérka Gabriela Adámková

„Nabízíme psychologii, počítačové kurzy a pět seminářů, které se zaměřují na téma podnikání. Je tam marketing, právo, podnikatelský plán, sociální a zdravotní pojištění a ekonomika,“ dodává vedoucí projektu Petra Andrýsková.

Do jednoho cyklu kurzů a seminářů, který je bezplatný, je možné přijmout 15 maminek nebo tatínků. Zajištěno je i hlídání dětí.

Mezi zájemce o kurzy patří i Michaela Svačinová. O podnikání prý uvažuje už delší dobu. „Zajímá mě cukrárna nebo fonotéka. Díky kurzu se dozvím mnohem více a odvaha potom přijde,“ říká.

Rodiče dětí v předškolním věku se do projektu Chci být maminkatelka mohou přihlásit v průběhu celého ledna. Více informací získají v mateřském centru Čmelda ve Velkém Týnci.

Martin Hromádka, Gabriela Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme