Alena Dernerová zvítězila v senátních volbách v Mostě

Alena Dernerová, která jako nestraník kandidovala za politické hnutí Severočeši.cz v senátním obvodu Most, se stala novou senátorkou. O přízeň voličů ve volbách do Senátu usilovala v tomto obvodu poprvé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dernerová

Dernerová | Zdroj: ČTK

„Jednak budu primárně dětský neurolog, jako jsem byla doposud, a pak samozřejmě budu i politik. Jako nestraník nejsem členem žádného politického hnutí a mojí prioritou bude boj proti korupci,“ uvedla Alena Dernerová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nová senátorka Alena Dernerová hovoří o svém budoucím programu.mp3

„Pokud se podíváme na stávající zákony, chybí tam slovíčko 'kontrola'. Naše země má obrovský státní schodek, je nutné ho snížit, ale nevidím to jen v tom, že se bude škrtat,“ dodala.

Nová senátorka se chce především změřit na zdravotnictví a chtěla by podporovat hendikepované občany.

„Jako lékařka mě zajímá péče o hendikepované občany. Na jedné straně stát vyplácí košaté sociální dávky, na straně druhé jsou zde hendikepované děti, jejichž rodiče nemají peníze. Tady se ubírá a to je špatně,“ řekla Dernerová.

Podle jejích slov zatím neví, do k jakému senátnímu klubu se přidá: „Za Severočechy.cz jsme se do Senátu dostali dva a určitě se domluvíme, do jakého politického klubu vstoupíme. Momentálně nejsem schopná říct, do kterého to bude.“

Dernerová nicméně připouští, že její program je blízký politickému klubu KDU-ČSL.

Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme