Andreji Babišovi by nevadilo, pokud by ANO v Praze skončilo v opozici

Praha pokračuje v hledání nové koalice. Strany zvolené do zastupitelstva jednají o novém vedení metropole už několik týdnů. Nejdál je TOP 09, ODS a Trojkoalice, k získání většiny jim ale několik křesel chybí. V opozici by mohlo skončit hnutí ANO. Jeho šéfovi Andreji Babišovi by to nevadilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněm pražského ANO, Andrej Babiš

Sněm pražského ANO, Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

„Je otázka, jestli vznikne nová koalice, nebo půjde (hnutí ANO) do opozice, já osobně bych se tomu ani nebránil,“ řekl dnes Andrej Babiš.

„Praha měla strašně moc korupčních afér, takže tady dělat koalice je relativně obtížné. Jsou to koalice o jeden hlas, jsou tam různé zájmy,“ tvrdí šéf hnutí ANO.

V Praze doteď vládla koalice složená z ANO, ČSSD a Trojkoalice, po vleklých sporech se ale před několika týdny rozpadla. Koaliční krizi odstartovalo říjnové jednání zastupitelstva, kdy byli odvoláni čtyři radní, a to i hlasy koalice.

V 65členném zastupitelstvu má ANO 17 mandátů, 12 klub TOP 09 a nezávislých. Po osmi je zastupitelů Trojkoalice, ODS a ČSSD.

V zastupitelstvu sedí dále čtyři zástupci Pirátů, čtyři komunisté a čtyři nezávislí. Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice dosud měla na pražské radnici většinu jediného hlasu.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme