ANO, ČSSD a Trojkoalice budou jednat o koalici na pražském magistrátě

V Praze dnes pokračují povolební vyjednávání o tom, kdo povede magistrát. Vítězné hnutí ANO se setká se zástupci ČSSD i Trojkoalice, tedy Starostů, zelených a lidovců. Taková koalice by sice měla křehkou většinu jednoho hlasu, zatím se ale v Praze jeví jako nejpravděpodobnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zastupitelé Prahy diskutují o změně územního plánu

Zastupitelé Prahy diskutují o změně územního plánu | Foto: Filip Jandourek

Podle kandidátky na primátorku za hnutí ANO Adriany Krnáčové se politici na mnoha programových prioritách shodli už minulý týden.

„Na tom, že na odpady by měla být výběrová řízení, na další výstavbě školek a škol. Myslím si, že tam nebyly rozpory. Našly se rozpory v tom, jakým způsobem by se řešily nízkoemisní zóny a ideální forma parkování v Praze,“ upřesnila Krnáčová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dosavadní jednání o koalici na pražském magistrátě shrnuje Jana Čermáková

Teď poprvé se zástupci hnutí ANO, ČSSD a Trojkoalice sejdou u jednoho stolu. Lídr Strany zelených Petr Štěpánek popsal, co si bude jeho tým chtít vyjasnit se zástupci ČSSD.

„Rozpor je v oblasti individuální automobilové dopravy. V podstatě tam hledáme průnik v oblasti radiál a některých dalších věcí vysokokapacitní individuální automobilové dopravy.“

Podobně vidí dosavadní dvoustranná vyjednávání i Karel Březina z pražské ČSSD. Myslí si ale, že spory je možné vyjasnit.

„Myslíme si, že v rámci diskuse můžeme dojít k vyjasnění těchto otázek, a v případě, že najdeme tuto shodu, tak pak můžeme začít formulovat případnou koaliční smlouvu,“ uvedl Březina.

Výsledky voleb do městského zastupitelstva - Praha | Foto: Český rozhlas

Minulý týden už spolu vyjednávali i politici TOP 09 a ODS, kteří ale podle všeho skončí v opozici. Další stranou, která má na pražském magistrátu zástupce, je KSČM. Ta se zatím sešla jen s Piráty, kteří už absolvovali dvoustranná jednání se všemi ostatními.

Teď noví zastupitelé vyčkávají právě na to, jak dopadne dnešní schůzka ANO, ČSSD a Trojkoalice.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme