Arbitráž Prahy s IDS kvůli Blance pokračuje, strany se nedohodly

Praha se nedohodla ve stanoveném termínu s firmou Inženýring dopravních staveb (IDS) na částce, kterou má firmě zaplatit kvůli stavbě tunelu Blanka. Arbitráž mezi oběma stranami tak bude pokračovat. ČTK to dnes řekl mluvčí IDS Pavel Kočiš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka

Tunel Blanka | Foto: Filip Jandourek

"S městem se bohužel nepodařilo najít shodu ve všech bodech, a rozhodčí řízení proto pokračuje sporem o výši odměny IDS," uvedl Kočiš. IDS si nárokuje více než 300 milionů korun. Kolik Praha firmě skutečně zaplatí, určí nyní soud.

Firma IDS, která dohlíží na stavbu Blanky, původně chtěla 150 milionů, poté požadavek zvýšila. Rozhodčí soud letos v únoru rozhodl, že IDS má na peníze nárok, částku ale neurčil, na té se měly strany do dnešního dne domluvit.

IDS kvůli dluhu na konci loňského roku pohrozila, že ze stavby odejde. To se zatím nestane. "Na základě osobního rozhodnutí generálního ředitele Bohumila Kvasničky zůstává IDS na stavbě," řekl Kočiš.

"Společnost se však odmítnutím smírčího řízení ocitá v nelehké finanční situaci, kterou musí řešit úvěrem," doplnil.

Tunel Blanka vyjde celkem na zhruba 37 miliard. Rozhodčí soud už řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav, kdy šlo o částky v řádu miliard korun. Kdy bude tunel otevřen, nyní není jasné, zprovoznění bylo odloženo na neurčito kvůli poškozeným kabelům.

Tunel Blanka | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme