Armáda spásy rozdávala v centru Prahy jídlo a oblečení lidem bez domova, přišly jich desítky

V centru Prahy rozdávala Armáda spásy potravinové balíčky a oblečení lidem střechy nad hlavou. Akce přilákala přes sto lidí v tíživé životní situaci. Dárky nadělovaly i některé osobnosti Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezdomovec. Ilustrační foto

Bezdomovec. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Před kostel svatého Václava na pražský Anděl přišly podle organizátorů akce desítky lidí v tíživé životní situaci. U stojanů s oblečením si vybírali hlavně bundy a kabáty. I když je zatím zima spíš mírná, snaží se připravit na teploty pod nulou.

Od Armády spásy dostali také jídlo, které se vybralo v rámci Národní potravinové sbírky. Mohli si ale dát i teplý čaj či guláš. „Dneska jsem dostal gulášek, zítra mám přijít na sekanou s bramborovým salátem," těší se pan Josef.

Přehrát

00:00 / 00:00

Armáda spásy rozdávala společně s Českým rozhlasem na pražském Andělu bezdomovcům jídlo a oblečení. Natáčela tam Eliška Malínská

Akci přišly podpořit i některé známé tváře Českého rozhlasu - Helena Šulcová, Miluše Bittnerová, Jiří Chum nebo Václav Žmolík obdarovali lidi v tíživé životní situaci třeba čajem nebo kávou.

Na místě byli ale i zdravotníci a sociální pracovníci, kteří lidem bez střechy nad hlavou nabídli své služby.

V centru Prahy bude Armáda spásy rozdávat jídlo a potravinové balíčky i zítra.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme