Blok domů v Praze 9 má problém s vodou. V potrubí je bakterie legionelly

V několika panelových domech v Praze 9 se ve vodovodním potrubí objevilo zvýšené množství bakterie legionella pneumophila. Na svém webu o tom informovala radnice Prahy 9.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Vše je pouze v domech napojených na předávací stanici VS PR 101 (jedná se pouze o čtvercový blok ohraničený ulicemi Vysočanská, Veltruská, Litvínovská, Litoměřická),“ píše radnice ve zveřejněné zprávě.

Podle informací, které přinesla TV Nova, se zatím nikdo nenakazil. Potrubí, které rozvádí teplou vodu, se bude dezinfikovat. Specializovaná firma s tím začne v pátek.

Radnice vyzývá obyvatele dotčených domů, aby zatím pokud možno brali jen vodu studenou, která je nezávadná, a tu si pak v případě potřeby ohřáli. Zuby by si lidé měli čistit raději s pomoci kupované balené vody.

„Sprchování těla horkou vodou je možné, jen prosíme, dbejte na to, aby se teplá voda nedostala do úst, očí, uší a nosu. Vodu do jídel (omáčky například) je dobré buď převařit (100°C) nebo 20 minut tuto vodu zahřívat na stabilní teplotě 60 °C,“ uvádí radniční web.

Podle radnice lidem „bezprostřední zdravotní nebezpečí přímo nehrozí“, měli by se však zmíněnými radami řídit.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme