Cestující pražské MHD i řidiči musejí kvůli maratonu počítat s omezeními

V hlavním městě odstartoval 21. ročník pražského maratonu. Řidiči by tak měli počítat s výraznými uzavírkami. Na omezení by se měli připravit i cestující městské hromadné dopravy. Týká se to hlavně některých tramvají a autobusů, naopak metro pražský dopravní podnik posílí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na start 21. ročníku pražslého maratonu se postaví deset tisíc běžců (ilustrační foto)

Na start 21. ročníku pražslého maratonu se postaví deset tisíc běžců (ilustrační foto) | Foto: Prague International Marathon

„Zhruba od tři čtvrtě na devět ráno do čtyř odpoledne bude docházet ke změnám tras tramvajových linek převážně v centru Prahy, kde doporučujeme využívat metra, jehož provoz bude od sedmi ráno do pěti hodin odpoledne posílen,“ říká mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Na start 21. ročníku Pražského maratonu se postavilo na deset tisíc běžců. Na trať se vydali v devět hodin ze Staroměstského náměstí.

Oproti loňsku se běží ve dvou okruzích. Jeden vede přes Malou Stranu, druhý mezi Mánesovým a Libeňským mostem. Tam není možné parkovat.

V elitní skupině vytrvalců patří k papírovým favoritům Etiopané Deribe Robi a Tadelech Bekeleová. O držiteli českého titulu by se mělo rozhodovat mezi obhájcem Petrem Pechkem, Jiřím Homoláčem a Vítem Pavlištou.

Volkswagen Maraton Praha 2015 - trasa závodu a dopravní omezení | Foto: ČTK

ČTK, Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme