ČOI zkontrolovala rychlá občerstvení na pražské cyklostezce. Chybovala 3 ze 4

Nevydali účtenku, nápoje nalévali pod míru a potraviny neměly deklarovanou váhu. Tak nejčastěji pochybili majitelé občerstvení, které dnes kontrolovala Česká obchodní inspekce. Kontroloři vyrazili na cyklostezku podél Vltavy v pražských Modřanech na kolečkových bruslích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do sklenice nalejte vychlazené broskvové pyré, případně velmi kvalitní vychlazený broskvový džus

Do sklenice nalejte vychlazené broskvové pyré, případně velmi kvalitní vychlazený broskvový džus | Foto: Marián Vojtek

„Prodejci asi nečekají, že inspektoři budou oblečeni ve sportovním, s kolečkovými bruslemi přijedou a objednají si pití,“ zdůvodnil neobvyklé vzezření mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Za odpoledne zkontrolovala ČOI čtyři provozovatele. Tři z nich chybovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké výsledky kontroly ČOI mají a na co se zaměřují, řekl Vladimíru Krocovi mluvčí inspekce Jiří Fröhlich

„V mnoha případech se Česká obchodní inspekce setkala s nedodržením deklarované míry nápoje. U jednoho prodejce, u džusu, poškození spotřebitele činilo dokonce víc než 10 korun,“ popsal Jiří Fröhlich.

Provozovatelům stánků s rychlým občerstvením chyběly ale také třeba účtenky nebo povinná váha. Padat tak budou až desetitisícové pokuty. O jejich přesné výši rozhodně správní řízení.

Výsledek kontrol je lepší než loni, kdy na stejném místě hřešil každý kontrolovaný provozovatel občerstvení. Jiří Fröhlich ale upozornil, že čtvrtý ze stánkařů, na které se dnes ČOI zaměřila, už o inspektorech dopředu věděl.

Mluvčí inspekce také zdůraznil, že výsledky kontrol jsou různé. „Například cyklostezky ve východočeském Hradci Králové dopadly mnohem lépe. Zjištění bylo asi ve 40 procentech případů.“

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme