ČRo uspořádal Koncert pro pár kapek krve. Lákal lidi do registru dárců kostní dřeně

Český rozhlas dnes ve Starém městě u Uherského Hradiště uspořádal Koncert pro pár kapek krve. Měl poděkovat všem, kteří pomáhají nemocným leukémií a motivovat je k zapsání do registru dárců kostní dřeně. V boji s nemocí chtějí organizátoři podpořit také čtyřiatřicetiletou Barboru Halodovou z Polešovic, která má akutní leukemii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Halodová z Polešovic hledá vhodného dárce kostní dřeně

Barbora Halodová z Polešovic hledá vhodného dárce kostní dřeně | Foto: Z archivu Barbory Halodové

„Chodím darovat krev pravidelně, tak tohle je další část, další fáze. Je to bezbolestné, můžu tím někomu zachránit život,“ je přesvědčená asi třicetiletá Kamila, která se dnes do registru zapsala.

Registr se za poslední tři měsíce díky příběhu Barbory Halodové rozrostl o víc než dva tisíce jmen.

„A teď díky Barunce, ten náš, v uvozovkách, tým, určitě pojede dál, protože nás to naplňuje. A pokud to někomu pomůže, taksi myslím, že je to naše lidská povinnost,“ upřesňuje Bronislava Otrusinová, která chce v náboru lidí do registru pokračovat i dál.

Barbora Halodová z Polešovic má akutní leukemii a potřebuje transplantaci kostní dřeně. Jenže v registrech není žádný dárce, který by jí vhodné buňky mohl darovat. Za podpory stovek lidí bojuje o to, aby byla u toho, až se její dcery, pětiletá dvojčata, naučí číst a psát. O to, aby viděla, jak rostou.

ČRo, Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme