D1 se v noci na pondělí uzavře kvůli bourání mostu u Ostředku

Řidiči v noci z neděle na pondělí neprojedou po dálnici D1 mezi 20. a 40. kilometrem. Kvůli bourání mostu u Ostředku se na 14 hodin uzavřou oba směry, připravené jsou objízdné trasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na D1 začalo bourání mostů, kvůli němuž bude dálnice celu noc uzavřená

Na D1 začalo bourání mostů, kvůli němuž bude dálnice celu noc uzavřená | Foto: Olga Štrejbarová

Přesně před dvěma lety, tedy v noci z 5. na 6. července, zažila dálnice D1 gigantické bourání hned šesti mostních nadjezdů najednou. Tentokrát spadne dolů most jen jeden, a to u Ostředku na 34. kilometru.

„V neděli od osmi večer se uzavře dálnice úplně celá mezi výjezdy 21, to jsou Mirošovice, a 41. Bude to zavřené do pondělí do deseti hodin ráno,“ upřesňuje základní časové údaje František Polák z Metrostavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

D1 se v noci na pondělí obousměrně uzavře kvůli bourání mostu u Ostředku. Podrobnosti zjišťovala Eva Kézrová

Jízda po D1 se tak řidičům osobních aut v neděli v noci prodlouží zhruba o 15 kilometrů. Objízdnou trasu přibližuje vedoucí silničního správního úřadu ministerstva dopravy Ján Skovajsa:

„Pro osobní vozidla přes Benešov a navazující silnice druhé třídy. Pro nákladní vozidla bude objízdná trasa vyznačena tak, jak tomu bylo u úseku pět, to znamená dálkovým odklonem přes Tábor a Pelhřimov."

Na dálnici nákladní auta najedou zpátky na 90. kilometru u Humpolce. Vzhledem k tomu, že v neděli i v pondělí je státní svátek, platí během dne i zákaz jízdy kamionů. Přesto musí řidiči počítat s tím, že především na začátku uzavírky, tedy v neděli večer, může docházet k problémům.

„Zejména v okolí Benešova, kde se objízdná trasa dělí pro nákladní a osobní vozidla, bude Policie České republiky v problémových křižovatkách usměrňovat provoz,“ dodal Skovajsa.

Omezení čekají na řidiče už v sobotu

Kvůli nedělnímu bourání mostního nadjezdu navíc čekají řidiče určitá omezení už o víkendu. Páteční zavření sjezdu na Ostředek ve směru na Brno ještě nebude takový problém, ovšem sobotní stažení dopravy do jednoho pruhu ve stejném směru může vést ke kolonám.

Třicátý kilometr D1 je právě na výjezdu z Prahy hodně frekventovaný. Kdo tady ale projede do oběda, pak se podle Františka Poláka z Metrostavu zdržet nemusí.

„Snažíme se přizpůsobit stavbu tepu doby a omezení ze dvou na jeden pruh zavádíme až kolem poledního v sobotu, aby aspoň ranní rekreační nápor ještě odjel. Ale už jsou prázdniny, tak se domníváme, že by to nemělo být tak tragické,“ uvedl Polák.

O situaci na dálnici D1 o víkendu a především na objízdných trasách v neděli v noci bude pravidelně informovat Zelená vlna Radiožurnálu.

D1 - bourání mostu | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme