Druholigový opavský hokej bojuje o přežití, možná ho převezme město

Budoucnost hokejového klubu HC Slezan Opava zůstává nejistá. I když zastupitelé už odhlasovali záměr odkoupit hokejová práva, čeká se na to nejdůležitější – na schválení a podpis příslušných smluv. Pořád platí, že pokud tento druholigový celek město nepřevezme a nebude ho dál financovat, mužská hokejová soutěž pro klub zřejmě skončí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokej (ilustrační foto).

Hokej (ilustrační foto). | Foto: K3 Bohumín

Nejistota je znát hlavně v kabině samotných hráčů. „Informace jsou každý týden různé. Pevně věříme, že se tady začne hrát hokej pořádně. My bychom se radši soustředili jenom na hokej, a ne na takové věci,“ říká David Galvas, hráč HC Slezan Opava.

O finančních problémech soukromého hokejového klubu se v Opavě mluví už dlouho. Třeba na posledním jednání městského zastupitelstva. Přesto se už řešení rodí. Měla by vzniknout speciální městská společnost, která hokejová práva po odkoupení převezme včetně hráčů a licencí.

Peníze na mládež bude město dávat i nadále, náklady na sport dospělých musí ale sehnat manažeři této společnosti. O tom, že času je málo, svědčí i chystané mimořádné jednání zastupitelstva zhruba za měsíc kvůli schválení příslušných smluv.

Hana Brňáková, opoziční zastupitelka za sdružení Opavané, to označila jako „zajíce v pytli“ a možnou past pro městský rozpočet. „Protože nemáme ověřená data. Město není v situaci, že by si mohlo vyskakovat,“ říká.

Byl by to už třetí ligový sportovní klub, kterému by vládla radnice v šedesátitisícové Opavě – po fotbalu a basketbalu. Primátor Martin Víteček z hnutí ANO ale věří, že město o hokej nepřijde.

„Cílem města je uklidnit situaci přímo v samotném klubu. Řádné zastupitelstvo je v půlce prosince, ale chtěli bychom to uspíšit, aspoň o měsíc,“ tvrdí primátor.

Za klubem HC Slezan Opava je už léta podnikatel a trenér Alois Hadamczik. Už dříve potvrdil, že dále není schopen tento klub vést a financovat, a pokud se o něj nepostará město, druhá liga mužů v Opavě skončí.

Martin Knitl, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme