Epidemie chřipky pokračuje. Nejvíc nemocných je na jižní Moravě

Už 19 lidí zemřelo letos v Česku na komplikace spojené s chřipkou. Závažný průběh měla celkem u 96 lidí. Nejhorší situace je v Jihomoravském kraji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rýma (ilustrační foto)

Rýma (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Letošní epidemie chřipky a respiračních infekcí nemá podle odborníků typický průběh. Nedokážou předvídat, jak se bude vyvíjet. Chřipkou teď trpí 151 lidí z každých sta tisíc obyvatel. Na stejné množství připadá 1 452 nemocných s respiračními chorobami.

Podle vedoucí národní referenční laboratoře pro chřipku Martiny Havlíčkové se onemocnění v jednotlivých krajích projevuje s různou intenzitou:

„Do toho teď vstupují probíhající jarní prázdniny. Děti se přesouvají ze škol na hory, trochu se to pozměňuje. To může v některých okresech nebo krajích to může naředit. Nicméně plošné šíření chřipky pokračuje s tím, že nejvyšší nemocnost má Jihomoravský kraj.“

„Jestli to už je ten kulminující bod, tedy že bude následovat pokles, to uvidíme zhruba za týden,“ dodává Martina Havlíčková.

Chřipka - jak chránit sebe i své okolí | Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme