Fanoušci se po zápase Sparty s Baníkem v Ostravě střetli s těžkooděnci

Po skončení utkání mezi Spartou a Baníkem na ostravských Bazalech se střetli fanoušci s policií. Těžkooděnci zakročili na výzvu pořadatelské služby, kterou fotbaloví chuligáni napadli. Policie zajistila 54 osob, převážně z řad hostujících Sparťanů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po zápase Baníku se Spartou musela na Bazalech zasahovat policie

Po zápase Baníku se Spartou musela na Bazalech zasahovat policie | Foto: Petra Štrymplová | Zdroj: Český rozhlas

Podle náměstka krajského policejního ředitele Tomáše Rychtara utrpělo lehká zranění pět zasahujících policistů a tři pořadatelé. Jednoho policistu fanoušek Sparty dokonce pokousal.

„Při odcházení fanoušků hostujícího týmu z prostoru stadionu došlo k napadení příslušníků ostrahy a ničení majetku. Spouštěcím momentem podle mého názoru bylo použití pyrotechniky ze strany fanoušků právě vůči ostraze,“ popsal incident Rychtar.

Škoda na zařízení stadionu se odhaduje na 30 tisíc korun, poškozená jsou i tři policejní auta.

Spouštěcím momentem násilností byla podle policie pyrotechnika hozená mezi pořadatele | Foto: Petra Štrymplová

Zápasy mezi Spartou a ostravským klubem policie standardně hodnotí jako rizikové. Naposledy velkými výtržnostmi skončilo utkání loni koncem března. Tehdy se fanoušci ostravského celku za podpory svých příznivců z Polska pokusili dostat k sektoru hostů.

Při následném zásahu desítka policistů utrpěla zranění, 18 násilníků bylo obviněno především z výtržnictví, případně z útoku na veřejnou osobu.

Martin Hromádka, Petra Štrymplová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme